Är det någon som har missat BDO:s annonskampanj?

BDO har gjort gemensam sak med tre av sina kunder i en annonskampanj i affärs- och dagspressen. Kampanjen är okonventionell och reaktionerna har varit många.

Vi har fått en hel del frågor och positiva kommentarer, allt från ”äntligen någon som sticker ut” till ”varför gör ni reklam för lättklädda damer?”. Men överlag har kommentarerna varit positiva. Vi har till och med fått nya kunder på grund av detta som inte kände till oss innan, säger BDO:s CEO Fredrik Ahlgren.

Att marknadsföra sig tillsammans med sina kunder är ett ovanligt grepp i branschen.

Vad är tanken?

Vi vet att vi har nöjda kunder och nöjda medarbetare och det är vi stolta över. Men vi vet också att vi är ett relativt okänt varumärke när det gäller presumtiva kunder. Utgångspunkten har varit att förstärka vårt varumärke, säger Fredrik Ahlgren.

Vad svarar du den som undrar varför ni använder er av en lättklädd dam i er marknadsföring?

Vi kan inte bestämma hur våra kunder ska profilera sig. Panos Emporios huvudprodukter är bikini och baddräkter, alltså visar de det. Om vi hade samarbetat med ett företag som gör kopieringsapparater och de hade marknadsfört sig med en lättklädd man eller kvinna, då hade vi haft ett problem, säger Fredrik Ahlgren.

Kampanjen pågår från mitten av april till mitten av juni, men sannolikt blir det en fortsättning. BDO i Malmö har redan tillsammans med sin kund Hedbergs Bil genomfört en kampanj.