För andra året i rad har Uppsala universitet vunnit KPMG:s Case competition. Det segrande laget ska nu resa till Aten och representera Sverige i tävlingens internationella final.

I finalen möttes tre lag, varav de två övriga kom från Stockholms universitet och från Linköpings universitet. Final-caset gick ut på att presentera en plan för hur Facebook ska agera för att behålla sin marknadsandel samt vad man ska göra för att säkerställa att företaget utvecklas i rätt riktning. I juryn deltog näringslivsprofiler från hela Sverige.

Detta var tolfte året i rad som tävlingen anordnades. I tävlingen möts lag om tre till fyra studenter. Varje lag ska lösa ett case på tre timmar och sedan hålla en presentation inför juryn, som bedömer både lösningens innehåll och själva presentationen.

– För oss är KPMG International Case Competition en mycket viktig satsning. Den gör det möjligt för studenter i många länder att tävla i ekonomi under former som som ligger mycket nära hur man gör i yrkeslivet. Intresset för tävlingen bland studenter är självklart stort, men tävlingen har också en hög status i näringslivet. En framskjuten placering i tävlingen bedöms som en tung merit i en arbetssökandes cv, säger Gabriella Olsson, studentansvarig inom KPMG.

Vinnarlagen de två föregående åren har kommit från Uppsala universitet respektive Linköpings universitet.

ph