Peter Bodin, vd på Grant Thornton Sweden, har valts till ordförande i styrelsen för paraplyorganisationen Grant Thornton International. Han efterträder Ed Nusbaum som har utsetts till vd för organisationen. Grant Thornton International utgörs av medlemsföretag med fler än 30 000 medarbetare i över 100 länder.

Styrelsen består av ordföranden vd och ytterligare 18 medlemmar, varav de flesta är aktiva senior partners från Grant Thorntons medlemsföretag runt om i världen. Styrelsen utser vd på Grant Thornton International, fastställer prioriteringar och budget och godkänner eventuella förändringar i organisationens konstitutionella arrangemang efter rekommendation från vd.

Peter Bodin har varit vd för Grant Thornton i Sverige sedan 2000. Han sitter även i FAR SRS styrelse.

– Utnämningen innebär att som svensk få möjligheten att vara med och utveckla en stor global organisation. Att få leda styrelsens strategiarbete, vara ett stöd samt tillhandahålla support till ledningen i Grant Thornton International känns otroligt spännande och utmanande, säger Peter Bodin.

Vilka frågor kommer du att driva?

– Några viktiga frågor jag kommer att vara med och driva är att ytterligare stärka Grant Thorntons varumärke och globala kultur inriktat mot entreprenörer runt om i världen.

ph