Två OS-guld, två VM-guld och sex EM-guld. Cathrine Lindahl kombinerar idrott i världsklass med ett jobb som redovisningskonsult på Deloitte i Östersund.

Meritlistan kan göras lång. Utöver OS-, VM- och EM-gulden har Cathrine Lindahl kammat hem ytterligare mästerskapsmedaljer i curling tillsammans med sina lagkamrater. Samtidigt som hon jobbar som redovisningskonsult med små och medelstora bolag, gör bokslut och övriga konsultationer.

Hur hinner du?

– Inför båda OS har jag haft förmånen att kunna vara helt ledig i sex månader innan och bara ägna mig åt träning och förberedelse. Annars jobbar jag 75 procent för att hinna med vardagsträningen.

Vardagsträningen består under curlingsäsong av fem curlingpass, två konditionspass och två styrkepass. Sammanlagt 15 timmar i veckan. Under sommaren blir det ytterligare konditions- och styrkepass.

– Min arbetsgivare och mina arbetskamrater har varit jättebra på att stötta mig i min satsning. Under curlingsäsongen är jag tjänstledig så mycket jag behöver för att åka i väg på läger och tävlingar. Men visst är det ett pussel att få arbetsliv, familjeliv och en elitidrott att gå ihop, säger Cathrine Lindahl.

OS-guldet i Vancouver var ditt andra OS-guld. Hur känns det?

– Det känns otroligt stort att försvara ett OS-guld.

Charlotta Danielsson