Ny tjänst lanseras på Fars hemsida

Från och med sommaren kommer Fars medlemmar att kunna ladda hem branschanpassade nyckeltal som underlättar det dagliga redovisnings- och revisionsarbetet.

Samarbetet mellan Far och Business Check sjösätts 6 april. Det innebär att Fars medlemmar på ett enkelt sätt, via hemsidan, kommer att kunna göra kreditupplysningar åt företag samt hämta information om bland annat styrelseledamöter med mera. Till sommaren kommer det gå att ladda hem branschanpassade nyckeltal.

– Genom att kunna ladda hem nyckeltalen underlättas det dagliga arbetet gentemot kunden, exempelvis med att göra konkurrentanalyser. I stället för att behöva göra en egen analys varje gång kan man enkelt hämta hem nyckeltalen och använda dem, säger Bengt Skough, sektionen för Små &, medelstora företag på Far.

Kristoffer Andersson på Business Check berättar om samarbetet:

– Vi kom med förslag på en grundprodukt och tillsammans med kunden har vi vidareutvecklat den. Vi har också liknande samarbeten med andra företag inom branschen samt andra branschorganisationer, säger han.

Business Check startades 2004 och ingår i koncernen Bisnode AB.

– Att ladda hem nyckeltalen blir en kostnadsfri service som ingår i medlemsavgiften till Far. Utöver det kommer medlemmarna att erbjudas möjlighet att teckna förmånliga avtal med Business Check om andra tjänster, till exempel att få tillgång till uppgifter om styrelseledamöter och att ta hem årsredovisningar, säger Bengt Skough.

Charlotta Danielsson

Nyckeltal

I ett första skede kommer drygt tiotalet nyckeltal att finnas tillgängliga på <www.far.se>. Målet är att det ska vara runt femtio när allt är klart.