IFAC har för tredje gången genomfört en global undersökning bland drygt 150 medlemsorganisationer i 123 länder. Svaren visar att en viktig fråga är att jobba för antagande, genomförande och efterlevnad av internationella standarder.

I ett pressmeddelande konstaterar IFAC:s vd lan Ball att alla relevanta aktörer runt om i världen behöver anta och genomföra internationella standarder av hög kvalitet för att komma ur den nuvarande krisen och garantera skydd för investerare och skattebetalare.

”Det är avgörande för regeringar och tillsynsmyndigheter att vidta beslutsamma åtgärder i sina länder och infria internationella åtaganden och standarder”, säger han i pressmeddelandet.

– Från svensk sida har vi betonat att revisionen blir ännu mer relevant, bland annat genom att utveckla revisionsrapportering till aktieägare och andra intressenter. Därigenom bidrar vi till ökat förtroende i näringslivet, säger Fars ordförande Svante Forsberg.

Undersökningen visar också att efterfrågan på revisorer och rådgivare kommer att vara fortsatt hög de närmaste åren.

Charlotta Danielsson

IFAC

IFAC, International Federation of Accountants, är en global organisation för revisionsyrket. IFAC har 159 medlemmar och associerade medlemmar i 124 länder och jurisdiktioner.