Innehåll

Balans nr 4 2010

Nytt utseende ska fånga kunderna

Samma tillförlitliga innehåll, men ett nytt och modernt utseende. När FAR SRS Förlag blir Far Förlag gäller det att få kunderna att känna igen sig.

När FAR SRS Förlag byter namn till Far Förlag är det så väl ett steg tillbaka som ett steg framåt i utvecklingen. En tillbakagång på så sätt att förlaget återtar sitt gamla namn, vilket inte är någon nackdel enligt Marie Wernerman, vd för Far Förlag.

– Vårt varumärke är starkt och väl inarbetat. Far Förlag, som vi även hetat tidigare, är väl känt av många och alla har kanske inte ens tänkt på att vi under en tid har hetat FAR SRS Förlag, vilket kan vara en fördel i samband med namnbytet, säger hon.

Den stora förändringen för förlaget är framför allt att den grafiska profilen förändras. Förlagets produkter får ett nytt och modernt utseende. Utmaningen blir att få kunderna att känna igen produkterna och fortsätta att koppla dem till förlaget.

– Innehållsmässigt kommer vi att fortsätta att ligga på samma höga nivå som vi gjort tidigare, på så sätt blir det ingen förändring. Men böckerna kommer att se annorlunda ut vilket gör att vi kommer att jobba med att se till att kunderna ändå känner igen oss, säger Marie Wernerman.

Försvinner gör de båda kloten, som under flera år varit typiska för förlaget. I stället utgörs det nya grafiska elementet av en pil. Den nya layouten kommer att återfinnas på alla förlagets produkter.

Ungefär samtidigt som namnbytet sker lanserar Far Förlag ett nytt webbaserat verktyg, HR-guiden. Där går det att hitta allt från frågor och svar, lagstiftning, faktasamlingar, mallar, checklistor, domar från Arbetsdomstolen och andra rättsfall, nyhets artiklar med mera som rör HR-området.

– Vi startade så smått med att ge ut en lagsamling och handböcker inom HR-om-rådet och det här blir den första digitala satsningen inom området. Det passar bra in i vår ambition att bredda vår målgrupp, säger Marie Wernerman.

Nya Far har målet att bli bäst i världen på medlemsnytta. Genom Far Förlag blir medlemsnyttan väldigt tydlig, menar Marie Wernerman.

– Våra böcker, kalendrar, tidskrifter, tjänsterna på internet, allt är sådant som medlemmarna och även alla som inte tillhör Far, har nytta av, säger hon.

Charlotta Danielsson

Fakta

Far Förlag har 25 medarbetare och har givit ut böcker i mer än trettio år, sedan 1993 som eget bolag.

2009 gav förlaget ut drygt 20 boktitlar, dessutom tidskrifter, kalendrar och digitala produkter. Far Förlag erbjuder produkter som underlättar det dagliga arbetet för yrkesverksamma och studerande inom områdena skatter, affärsrätt, HR, redovisning och revision.