Att Far har ”återanvänt” det gamla namnet FAR i satsningen på ett nytt varumärke kanske har förbryllat en och annan... Finns det inte en risk att det tolkas som en återgång till gamla FAR?

– Far är något hett annat än FAR. FAR var en revisorsförening. Far är en branschorganisation som samlar hela branschens kompetens. Och det är upp till oss att visa att Far är något annat än FAR, säger Åsa Ehlin, kommunikationschef på Far.

– Naturligtvis finns en risk att förknippas med det gamla FAR, men det finns också många som inte har uppfattat att branschorganisationen har hetat FAR SRS under nästan fyra år.

Varför inte ett helt nytt namn?

– Det kanske hade varit det bästa, men det hade också kostat betydligt mer. Far är ett inarbetat namn som många förknippar med trovärdighet och effektivitet Vi ska använda det bästa av FAR och utveckla varumärket.

Vad symboliserar den nya logotypen?

– Vi vill ha en modern och lättanvänd logotyp, samtidigt som den ska sticka ut. Det röda i loggan är en pil som symboliserar ledarskap och att Far visar vägen genom att lyfta frågor, lyfta kompetens, ja till och med lyfta en hel bransch.

Pernilla Halling