Facebook är ett bra sätt att kommunicera med kunderna och marknadsföra byrån. Det menar de anställda hos Folkesson Råd och Revision i Uppsala, som är positiva till att använda sociala medier i jobbet.

I början av februari tog Folkesson Råd och Revision steget och blev aktiva på Facebook.

– Vi ville vara bland de första, och är ett modernt företag, säger Eva Andersson, på Folkesson råd och revision.

Byrån har i mer än tio år haft en hemsida, och konstaterar att både användningen och tilltron till internet ökar. För något år sedan började de anställda att prata om Facebook, en del av dem använde sajten privat, och inom företaget började man fundera på om det kunde vara något att använda i marknadsföringen och i kommunikationen med kunderna.

– Det har gått ganska fort. Det är inte länge sedan man knappt visste vad sociala medier var, och nu pratas det om dem överallt. Vi hade också tagit del av en artikel om att använda sociala medier och fördelarna med det så vi bestämde oss för att skapa en sida på Facebook, berättar Eva Andersson.

Reaktionerna har enbart varit positiva. Både inom byrån och från kunderna.

– Vi ville förmedla en annan bild av revisorn än de fördomar som finns. Vi ville visa att vi inte är några grå tanter och farbröder, säger Eva Andersson.

Bakom beslutet att använda Facebook ligger också en förhoppning om att på sikt få nya kunder. Än har man dock inte märkt någon större skillnad, men Eva Andersson menar att det är för tidigt att säga än.

På Facebook kan kunderna och andra intresserade läsa om vad som är på gång på byrån. I nuläget har sidan drygt sextio fan, det vill säga andra medlemmar på Facebook som följer vad som sker på sidan. Tonen på Facebook är mer lättsam och språket enklare. Allt för att nå ut till så många som möjligt. En person på byrån är utsedd att sköta sidan, se till att den uppdateras dagligen och att där inte finns inlägg som är opassande. Men Eva Andersson säger att ansvaret att hålla sidan vid liv är gemensamt för alla anställda.

Några andra sociala medier använder Folkesson Råd och Revision inte i nuläget. Hur det blir under hösten får man se.

– Vi håller på att se över vårt tjänsteutbud med tanke på att revisionsplikten avskaffas, så vi får se hur det blir. Sociala medier är ett bra sätt att kommunicera med kunderna, säger Eva Andersson.

Charlotta Danielsson