Vårt arbete under senhösten 2010 har till stor del upptagits av remissvaret på EU-kommissionens grönbok om revision. Under remissarbetet genomförde sektionen ett samrådsmöte där medlemmar från både big 6 och från mindre revisionsbyråer var representerade. Mötet gav värdefulla bidrag till Fars remissvar som lämnades 8 december.

De frågor i grönboken som väckt mest debatt har tidigare skrivits om i Balans och i Update. Fars remisssvar och pressmeddelande finns tillgängliga på <far.se>. Närmare information om vad övriga respondenter tyckte samt hur EU-kommissionen väljer att föra frågorna vidare väntas på EU-kommissionens konferens 10 februari. Far är representerat på denna konferens och vi återkommer med mer information.

Under hösten har sektionens arbetsgrupp för finansiella företag träffat Finansinspektionen (FI) och bland annat diskuterat revisorernas lagstadgade rapportering till Fl. Vid dessa möten har även en mer omfattande dialog, både muntlig och skriftlig, mellan Fl och revisorer diskuterats. Formerna för framtida rapportering och dialog är således i fokus och diskuteras vidare med Fl. I arbetsgruppen pågår också en översyn av licensieringen av revisorer i finansiella företag. Vi återkommer angående detta.

Anna-Clara af Ekenstam är ordförande i Fars sektion stora företag.