Jag är glad att jag slipper välja mellan K2 och K3. Inte ens experterna är ju överens om vilket årsredovisningsregelverk som är det bästa för merparten av företagen.

Balans har besökt Wällstedts redovisningsbyrå där man anser att K2 är ett fullgott alternativ för flertalet kunder. Byråns medarbetare framhåller att K2 frigör tid för rådgivning och alltså ger ett mervärde åt kunderna (sidan 14–15).

En som är kritisk är Göran Arnell, redovisningsexpert på KPMG. Han ifrågasätter att K2-regelverket skulle vara lämpligt för merparten av de svenska bolagen. Dessutom är han orolig för att Bokföringsnämndens förslag till regler om byte mellan K-regelverken ska styra in omotiverat många företag i K2 (sidan 10). Bytesreglerna är något som även tas upp i Caisa Drefeldts krönika. Hon menar att de föreslagna reglerna gör att företagen måste sluta vela och i stället ta sig samman och välja (sidan 24).

Så vem ska ma3n lyssna på? Ja, den frågan är jag knappast rätt person att svara på. Men förhoppningsvis kan artiklarna i detta och tidigare nummer av Balans bidra till att räta ut några frågetecken.

För tolfte året i rad presenterar Balans artikeln Nyheter inför bokslutet som i år fyller hela tolv sidor. En central del i årets version är naturligtvis K3-regelverket som många väntat på, vilket även innebär ett ökat fokus på K2-regelverket.

Jag har aldrig tidigare skrivit om en annons i Balans. Men nu kan jag inte låta bli. Med humor och en detaljrikedom utöver

det gängse fångar julhälsningen

från Adrian & Partners verkligen betraktarens intresse. Den är lite som de där bilderna som brukar sitta i taket hos tandläkaren, med en massa detaljer som ska få en att fokusera på annat än att någon borrar och drar ut ens tänder. Jag kan inte annat än fortsätta titta.

Även jag vill passa på att önska alla läsare en God jul och ett Gott nytt år. Och på återseende nästa år!

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se