Innehåll

Balans nr 8-9 2012

Ledare: Hallå där FAR!

Hösten är här och för FAR innebär det en fullspäckad agenda. Remissvar, lobbyverksamhet, medlemsrådgivning och utbildningar är bara några av alla de aktiviteter som FAR-medarbetare och FAR-aktiva är engagerade i. Detta arbete förtjänar att uppmärksammas. Därför kommer vi i varje nummer av Balans under vinjetten ”Hallå där ...” att ställa frågor till en aktuell FAR-representant. Först ut är FARs generalsekreterare Dan Brännström som bjuder på lite förhandsinfo om några av godbitarna på höstens Branschdagar. ”Hallå där ...” hittar du på sidan 61.

Blir du stressad av ditt arbete? I så fall är du inte ensam. Det verkar nämligen som att stressproblematiken kan vara svårare hos personer som trivs och är engagerade i sina jobb än hos dem som känner det motsatta.

Balans bjöd in representanter från branschen samt psykologen Kerstin Twedmark för ett rundabordssamtal om stress i arbetslivet. Samtliga som deltog i samtalet menar att det förekommer stressrelaterade problem i revisions- och rådgivningsbranschen. Men representanterna från branschen anser inte att det är ett branschproblem. Nej, snarare ett samhällsproblem, säger de. Läs om stress i arbetslivet på sidan 20.

Och även om du inte känner dig stressad av jobbet, kanske du borde känna dig stressad av K3. Klockan går och snart är det skarpt läge för det nya regelverket. Eller som Caisa Drefeldt uttrycker det i sin krönika på sidan 30: ”Att lära sig detta regelverk hösten 2013 är som att komma till tågstationen en kvart efter att tåget har gått.”

Trevlig läsning!

Pernilla Halling