... Dan Brännström, FARs generalsekreterare.

Revisions- och rådgivningsbranschen kan se fram emot en het höst – vilka är händelserna att hålla koll på?

– Jag tänker spontant på Bryssel, och att politikerna just nu sitter där och ritar upp spelplanen för branschen. Vi gör vad vi kan för att påverka beslutsprocessen, men samtidigt undrar jag hur det har kunnat bli så här. Jag tycker nämligen att branschen och marknadens olika aktörer är bättre skickade att göra jobbet. Det är också därför jag säger att revisionen måste släppas fri. Den utvecklas bättre ute på marknaden än inne i den bur som lagstiftningen utgör.

På hemmaplan pågår arbetet med nya Reko och att anpassa revisionen till de små företagen. Sedan hoppas jag också att regeringen gör en omstart när det gäller att skapa bättre regler för företagandet.

27–28 september är det dags för årets branschdagar, varför är de så viktiga?

– Därför att det är på branschdagarna som vi gemensamt tar ut färdriktningen för branschen. Och det har aldrig känts mer angeläget att vi träffas över byrågränserna. I år introducerar vi dessutom ett påverkanstorg som jag hoppas mycket på. Där kommer alla som vill kunna vara med och påverka hur FAR ska driva de hetaste frågorna. Sedan är det självklart också ett utmärkt utbildningstillfälle med ett superintressant program och många färgstarka medverkande. Ett exempel är talkshowen à la Skavlan med finansmarknadsminister Peter Norman med flera.

Vilka hoppas du få se i vimlet?

– Alla som brinner för att utvecklas i sin yrkesroll. Här hoppas jag att få träffa den nya generationen och många från alla medlemsgrupper, för branschdagarna är verkligen till för hela branschen.

Rakel Lennartsson