Fanny Ahlfors som tidigare tävlat i SM i både kickboxning och boxning ser sig hellre som en sparringpartner än ett bollplank till kunden.

– Kastar kunden iväg en boll kanske han eller hon inte vill få tillbaka samma boll. Jag funderar hellre på hur jag kan sparra kunderna så de blir bättre, säger hon.

Hur kom det sig att du blev redovisningskonsult och hamnade på PwC?

– För några år sedan sökte PwC i Stockholm juniora redovisningsekonomer. Jag sökte jobbet och fick det.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Variationen och att det är jag som sätter mina egna gränser. Att jobba på ett stort företag passar mig bra eftersom jag har fått förmånen att engagera mig i flera olika områden som jag är intresserad av. Jag gillar att träffa och hjälpa kunder som verkligen brinner för sin verksamhet. Samtidigt är jag teknikintresserad och har varit med i projektet kring PwC:s plattform MyBusiness. PwC är dessutom en av sponsorerna till Lidingöloppet så jag har även förmånen att arbeta med den satsningen.

Vad är din stora passion i livet?

– Jag brinner för olika former av träning, framför allt boxning, tidigare höll jag på med kickboxning, och så tränar jag även löpning.

Finns det några likheter mellan din passion och jobbet?

– Boxning går inte ut på att slå ner motståndaren utan man plockar poäng för att vinna en match. Man hittar nya luckor, vinklar och lösningar för att träffa motståndaren rätt. Detta är något jag tycker går att använda även i mitt jobb. Genom att tänka nytt och vara nyfiken. Bollsporter har jag aldrig gillat och att vara bollplank till kunden är något jag inte gillar. Kastar kunden iväg en boll kanske han eller hon inte vill få tillbaka samma boll. Jag ser mig hellre som en sparringpartner. Hur kan jag sparra kunderna så de blir bättre?

Vilka egenskaper behöver man för att vara duktig på kickboxning? Har du användning av dem även i ditt yrke?

– Man behöver ta snabba beslut och jobba snabbt i ringen samtidigt som man måste vara noggrann så man inte blir träffad, och de egenskaperna tycker jag behövs i yrket.

Om du fick tio miljoner kronor hur skulle du investera dem?

– Jag skulle köpa en fin lägenhet.

Vilket är ditt bästa karriärtips?

– Var nyfiken och intresserad både av kundernas verksamhet och av hur vi kan hjälpa dem på bästa möjliga sätt.

Vilket är ditt främsta mål? I jobbet och i sporten?

– Att duga som jag är och kunna vara nöjd både på jobbet och på fritiden. Jag har väldigt höga krav på mig själv.

Charlotta Marténg

Fakta:

Fanny Ahlfors

Ålder: 27 år

Familj: Ja

Bor: Stockholm

Fritidsintresse: Boxning, löpning och hästar.

Drömmer om: Att vara mer närvarande i vardagen.