... Martin Axelsson, FAR-ambassadör och regionansvarig för Västra Götaland. Du efterlyser mer synpunkter och idéer från FARs medlemmar.

Varför ska man som FAR-medlem gå på lokala aktiviteter?

– Det är roligt och givande och man får ett bra nätverk och lär känna fler i branschen. Man får också en närmare kontakt med FAR.

Hur kommer det sig att du blev lokalambassadör?

– Jag är godkänd revisor och jobbar på Adrian & Partners i Göteborg. Eftersom både Helena Adrian och Mats Olsson på byrån är engagerade i FAR så blev det naturligt för mig att också bli det. Helena och Mats har skapat kulturen på byrån, och många av oss anställda brukade vara med på lokalföreningens aktiviteter när den fanns. Själv satt jag i styrelsen för lokalföreningen fram tills den avvecklades, så det var inget stort steg att bli lokalambassadör och regionansvarig.

Vilket område har du ansvar för som regionansvarig i Västra Sverige?

– Vi täcker Göteborg och Bohuslän och vi är fyra lokalambassadörer inklusive mig. Men som det ser ut i dag har vi lite för stor koncentration kring Göteborg. Vi jobbar för att få en lokalambassadör från Bohuslän. Den som är intresserad får gärna kontakta mig!

Vilken är din viktigaste uppgift som lokalambassadör?

– Att öka kännedomen om FARs varumärke inom det lokala näringslivet. Det är viktigt att näringslivet förstår mervärdet i att anlita någon som är medlem i FAR. Det är en kvalitetsstämpel.

Vad har du själv för bakgrund?

– Jag bestämde mig för att bli revisor redan när jag gick på gymnasiet, vilket är lite ovanligt. En bekant till mina föräldrar var revisor, och jag var intresserad av den finansiella sektorn, bokföring och ekonomi. Så valet var enkelt och när jag studerat klart jobbade jag ett tag på R3 revisionsbyrå i Stockholm, innan jag fick jobb på Adrian & Partners där jag nu har varit i nio år.

Charlotta Danielsson