Fastighetsbranschen står inför stora förändringar. I år väntas nya regler om ränte-avdragsbegränsningar som kommer att få stor påverkan på branschen. Samtidigt kommer också nya rättsfall avseende så kallade ”paketeringar” vid försäljningar av fastigheter.

I höst erbjuder FAR Akademi fler utbildningar som rör fastighetsbranschen.

Eva Hermansson, skattekonsult KMPG i Linköping

– Jag får många fastighetsfrågor i mitt arbete som skattekonsult. Därför är det viktigt för mig att följa rättsutvecklingen. Det område som är mest intressant är uppdelning av kostnader vid ombyggnader av fastigheter, där den utvidgade reperationskostnaden kan ha fått en annan betydelse i praxis.

Patrik Nilsson, redovisningskonsult Finanshuset i Lund

– Jag gillar fastighetsbranschen. Den är klurig och intressant, och som fastighetsägare vill jag lära mig mer inom området. Jag tycker att lärarna är väldigt bra. Det är mycket hårda fakta, men jag ser den effektiva informationen och höga nivån som en fördel.

Maria Danckler, auktoriserad revisor PwC i Malmö

– Jag är revisor och arbetar mycket med bygg- och fastighetsbolag. Jag tycker det är viktigt att fräscha upp mina kunskaper inom området. Dagen har varit mycket bra med variation mellan inkomst, moms och redovisning så att man ser helheten i varje fråga.

Ola Paulsson, controller Valad Sweden AB i Malmö

– Jag jobbar med fastigheter och just nu mycket med transaktioner. Kursen ger mig bra uppdateringar och föreläsarna lockar eftersom de är erkänt kompetenta inom området.

Vill du veta mer om FAR Akademis utbildningar – besök oss på www.farakademi.se

Anna Johansson