... Rakel Lennartsson, reporter på Balans. Du har startat FARs poddradio Rakt med Rakel där du intervjuar makthavare med inflytande över revisions- och rådgivningsbranschen.

Rakt med Rakel gick rakt upp på en topplista bland populära podcaster på Itunes, hur lyckades du med det?

– Det är fantastiskt kul och överraskande. Rakt med Rakel är bland de populäraste programmen i kategorin myndigheter och organisationer. Jag tror att det beror på att vi hittat en nisch och att FAR är tidigt ute. Poddradio har funnits ett antal år, men en del hävdar att det stora genomslaget inte kommit ännu.

Varför startade du Rakt med Rakel?

– Det var FARs kommunikationschef Anna Erhardt som kom med idén. Jag sa ja utan att blinka, och definitivt utan tanke på att det skulle lanseras så här stort. Men vi har hittat ett koncept som känns jättekul att jobba med. Jag sköter all ljudteknik själv och där är jag verkligen novis. Men jag lär mig jättemycket.

Varför ska man lyssna på Rakt med Rakel?

– Förhoppningsvis kan de 30 minuter långa intervjuerna bidra till att du blir mer bekant med personer som har makt över din vardag. En del intervjupersoner är redan kända för lyssnarna, medan andra är mer okända. Jag hoppas att programmen ska hjälpa lyssnarna att hålla sig à jour med de stora diskussionsfrågorna i branschen. Och så kan man ju lyssna i sin mobil samtidigt som man gör något annat!

Hur ofta kommer programmen?

– Vi siktar på att publicera ett nytt avsnitt var fjortonde dag. Vid speciella tillfällen kan det bli oftare, exempelvis i samband med politikerveckan i Almedalen. Där samlas makthavare och opinionsbildare och de största revisionsbyråerna är på plats med olika evenemang. Då ska vi självklart passa på att fånga många röster i mikrofonen.

Vem drömmer du om att intervjua?

– Kronprinsessan Victoria och Christina Stenbäck. Båda är tronarvingar, men trots det tycks de ta sig an sina uppdrag med ödmjukhet och kompetens. Det skulle också vara roligt att ta med programmet utomlands och träffa personer som EU-kommissionär Michel Barnier, som har stor makt över revisions- och rådgivningsbranschens framtid, eller en person som sydafrikanen Mervyn E King, en föregångare inom hållbarhetsredovisning.

Pernilla Halling

Rakt med Rakel kan laddas ner från Itunes. Programmet finns även på far.se.