Nu har alla kursers viktigaste bifråga fått en egen kurs. Kursen i väsentlighet och risk sätter fokus på revisionens grundfrågor.

– De här ämnena kommer alltid upp till diskussion när vi håller kurser med revisorer, säger Bengt Skough, ansvarig för revisionsfrågor och FARs lokala verksamhet.

Att kunna bedöma väsentlighet och risk handlar om att kunna avgöra en granskningsinsats inriktning och omfattning. Undersökningar visar dock att svenska revisorer gör väldigt olika bedömningar och att felacceptansen varierar stort.

Bengt Skough tror att alla skulle vara vinnare på en ökad samsyn. För den enskilda revisorn betyder det mycket att bli säkrare i sin bedömning.

– Kursen ger möjlighet att stämma av och utveckla sin teknik när det gäller att bedöma väsentlighet och risk, säger Bengt Skough.

Kursen erbjuds exklusivt till FAR-medlemmar och anställda på FAR-byråer som en del i FARs lokala verksamhet och kommer att gå på ett tiotal orter i Sverige. I Göteborg och Stockholm har kursen redan dragit överfulla hus.

Rakel Lennartsson