Emilie Eriksson och Karin Lindqvist vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har fått Svenska Revisionsakademins pris för bästa uppsats framlagd under 2012.

Nu är Svenska Revisionsakademins tävling för uppsatser skrivna under 2012 avgjord. Vinnare blev en magisteruppsats med namnet Pågående arbeten på löpande räkning – HFD 2011 ref 20 och dess påverkan på redovisningen. Uppsatsen är skriven av Emilie Eriksson och Karin Lindqvist och handledare har varit Pernilla Lundqvist.

Uppsatsen belyser komplexiteten i redovisning av intäkter för tjänsteuppdrag på löpande räkning enligt god redovisningssed, samt sambandet mellan redovisning och beskattning. Ett område som berör många företag i Sverige.

Juryn har bedömt de sju tävlande uppsatserna utifrån ämnets aktualitet, problemformulering samt icke traditionell och spännande infallsvinkel.

Emilie Eriksson och Karin Lindqvist arbetar nu som revisorsassistenter, Emilie på PwC och Karin på BDO, och båda blev glatt överraskade av beskedet.

– Det är en stor ära att få ta emot priset och att all tid som vi har lagt ner har gett resultat, inte bara för oss utan även för uppsatsämnet och att det har blivit uppmärksammat. Vi är självklart otroligt tacksamma och stolta, säger de.

Priset består av 50.000 kronor och delas ut i samarbete mellan Svenska Revisionsakademin och FAR. Prisceremonin hölls 24 april i Riksrevisionens lokaler i Stockholm.

Charlotta Danielsson