FAR satsar allt mer på digitala lösningar. 15 maj lanseras FAR Online, en digital databas för dem som jobbar med ekonomi, juridik, revision och redovisning.

FAR Online är en utveckling av FAR Komplett som på sikt kommer att stängas ner. Enligt Dan Brännström, generalsekreterare i FAR, ska FAR Online göra de senaste regeländringarna lätttillgängliga för alla som arbetar i branschen.

– För att möta kundens höga krav förväntar man sig snabb information. Som komplement eller alternativ till att bläddra i regelsamlingar eller ringa samtal för att få hjälp är FAR Online ett digitalt alternativ, säger han.

Genom att skriva in ett sökord, exempelvis varulager, får man snabbt en samlad information kring ämnet. Relevanta lagtexter och regelverk samsas med länkar till aktuella artiklar i Balans, Resultat eller Svensk skattetidning.

Men FAR Online kommer också, förutom lag- och regelsamlingar, att innehålla ett stort urval av fakta- och sifferuppgifter som bokslutskurser och räntetabeller. I FAR Online kommer det även att finnas mallar och checklistor för många olika områden.

Mot bakgrunden att FAR satsar allt mer på digitala lösningar kommer Samlingsvolymerna Redovisning och Revision samt Skattevolymen inte längre att ingå i medlemskapet. -Förändringen gäller från och med 2014, men böcker kommer fortsatt att kunna beställas till rabatterat pris. Medlemsvolymen kvarstår däremot i medlemskapet samtidigt som alla auktoriserade redovisningskonsulter även fortsättningsvis kommer att få Svensk standard för redovisningstjänster, Reko.

Charlotta Danielsson