Ha uppdragsavtalen i ordning

Det är inte ovanligt att uppdragsavtal saknas eller brister i innehåll.

Gå vidareutbildningar regelbundet

FARs yrkesetiska regler kräver att du ska vidareutbilda dig. Har du inte vidareutbildat dig i tillräcklig omfattning kan det leda till att du inte godkänns i kvalitetskontrollen.

Dokumentera ditt arbete

Dokumentationen är i allt för många fall bristfällig. Vad som ska dokumenteras framgår i Rekos ramverk. Dokumentationen ska du ha på ditt kontor.

Håll koll på kraven vid kombiuppdrag

Brister i attestkraven är inte ovanligt. Det är viktigt att du inte missar Rekos krav. I ett kombiuppdrag ställs ytterligare krav på redovisningskonsulten, och det innebär att verifikationer alltid ska vara attesterade och klassificerade av kunden vid ett registreringsuppdrag och att de bokföringsordrar (oavsett om uppdraget innefattar registrering eller inte) som upprättas vid framtagningen av bokslut ska attesteras av kunden. För att visa att du uppfyllt ska-kravet avseende bokföringsordrar vid bokslutsarbetet måste du ha en kopia av de attesterade bokföringsordrarna i din dokumentation eller en aktiv bekräftelse från kunden på att denna har godkänt bokföringsordrarna.