Beskedet om kvalitetskontroll kom bara ett par dagar innan Zinovia Vavolidu väntade sitt första barn. Men trots den dåliga tajmingen blev kontrollen en positiv upplevelse.

– Tidpunkten var inte bra för mig. Jag skulle gå på mammaledighet och höll på att öppna den sista posten för att sedan gå hem, och brevet innehöll besked om kvalitetskontroll. Men min kontrollant var mycket flexibel, och jag fick skjuta på kontrollen några månader, säger Zinovia Vavolidu, godkänd revisor på Brantz AB i Stockholm.

Kontrollantens flexibilitet och kommunikation var två saker hon uppskattade. Hon upplevde att hon hade tur som fick en kontrollant som själv varit revisor i flera år med egna uppdrag.

– Jag tyckte att han hade en bra inställning. Han var noga med att min dokumentation hade en röd tråd, koppling till min riskanalys och min utförda granskning men han gjorde detta med en positiv och praktiskt attityd. Eftersom han själv hade egna uppdrag och många års erfarenhet av yrket så visste han verkligen vad det handlade om, säger Zinovia Vavolidu.

Hon tycker att hon lärde sig mycket under kvalitetskontrollen och att det var givande att ha en äldre, erfaren kontrollant.

För Zinovia Vavolidu är kvalitetskontrollen ett kvitto på att hon gör ett bra jobb. Huruvida kunderna bryr sig om att det finns en kvalitetskontroll beror på vilka kunderna är framhåller hon.

– Jag upplever att det främst är viktigt för de kunder som behöver en revisionsberättelse. De kan tycka att det är bra att vi är kontrollerade, säger hon.

Charlotta Danielsson