... Anna Nord, som är auktoriserad redovisningskonsult och bland annat arbetar med medlemsrådgivning på FAR.

Du är auktoriserad redovisningskonsult, vad ledde dig in på den banan?

–Efter att ha testat både revisorsbanan och arbete på ekonomiavdelning längtade jag till revisorns kundkontakt men ville fortfarande jobba med redovisning mer praktiskt. Redovisningskonsult kändes då som det naturliga valet för mig.

Vad har fått dig att stanna i branschen?

–Omväxlingen, kunderna och att hela tiden få lära mig nya saker. Friheten i att kunna ta i lite extra under perioder för att ta det lite lugnare under andra perioder har också alltid lockat.

Vad har auktorisationen betytt för dig i din yrkesroll?

–Auktorisationen är ett kvitto på att jag är välutbildad och en trygghet för mina uppdragsgivare att jag är ansvarsförsäkrad, kvalitetskontrollerad och följer Reko. Jag tycker att det ger mig en konkurrensfördel på marknaden.

Hur tycker du att yrket fungerar med livet som småbarnsmamma?

–Arbetsinsatsen i yrket står i relation till hur många kunder man har. Jag har tyckt att det varit bra att under tiden mina barn är små ha färre kunder för att kunna jobba mindre. Att kunna styra mina arbetstider är en stor fördel för att få ihop vardagspusslet.

Du arbetar med FARs medlemsrådgivning. Vilka är de hetaste frågorna just nu?

Intäktsredovisningsfrågor är alltid heta. Nu börjar våra medlemar också upprätta årsredovisningar enligt K2 och vi får mycket frågor kring hur övergången ska hanteras. Hur gör man exempelvis rent praktisk när man tar med sig uppskrivningar på en maskin in i K2.

Pernilla Halling