Snyggare! Och vassare!

Vaddå?

Nya Balans, såklart!

Du håller nu nya Balans i din hand. Rykande färsk, i ny kostym och med de hetaste branschsnackisarna: Hur gick det med 3:12, varför gick det som det gick i Prosolviamålet och vad kan få medarbetarna i branschen att byta arbetsgivare?

Några vinjetter kommer du nog att känna igen. Andra inslag är helt nya, som ”Balans granskar”, ”Vår byrå” och ”Debattpanelen”. På tidningenbalans.se satsar vi på ett hetare debattklimat, med möjlighet att kommentera artiklar och skriva debattinlägg direkt på sajten. Vissa debattartiklar kommer även att publiceras i pappers­tidningen. Fördjupningsartiklarna kommer däremot endast att finnas på webben.

Kanske undrar du varför vi har stöpt om Balans. Som så ofta vid förändringar finns det flera skäl, men grundläggande är att vi vill att fler ska läsa tidningen. Och hur fixar man det? Jo, genom att beröra. Att väcka känslor och tankar och inspirera. Helt enkelt bli mer angelägen. Så med yrkesrollerna och de hetaste branschfrågorna i fokus är ambitionen att oavsett om du är revisor, redovisningskonsult, skatterådgivare eller affärsrådgivare ska du känna att Balans vänder sig till just dig.

Det är en tuff utmaning, jag vet. Och faktum är att vi behöver din hjälp för att lyckas. För det är ju du som vet vad som diskuteras i korridorerna och som kan tipsa oss om intressanta ämnen att skriva om och branschpersonligheter att intervjua. Så hör av dig. Oavsett om du vill risa eller rosa, komma med tips och idéer eller bara prata lite allmänt om tidningen så är du välkommen!

Jag vill också passa på att tacka Sandra Bergström på Oh My! som har tagit fram formen till nya Balans.

Och så till slut – trevlig läsning!

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se