Bilintresserade föräldrar bidrog till att Jim Hansson på Revisi revision och rådgivning i Västerås har ett brinnande intresse för amerikanska bilar. En stor Cadillac är en av ögonstenarna.

Berätta kort om din bakgrund:

– Jag är född och uppväxt i Västerås och har således stannat hemma i stället för att söka mig ut i landet.

Visste du redan som ung vilket yrke du skulle välja?

– Ja, redan när det var dags att välja gymnasieutbildning bestämde jag mig för att bli revisor, men då hade jag en helt annan uppfattning om vad revision innebar. Enkelspårig som jag är valde jag ändå att fortsätta mot det jag hade bestämt mig för, och jag har arbetat med revision och rådgivning sedan jag slutade på Mälardalens högskola 2012.

Vad var det som lockade med revisions- och rådgivningsbranschen?

– Siffror, och innebörden bakom dessa. Men det roligaste är ändå när man får titta på skatterelaterade saker, då man får tänka lite utanför en resultaträkning och balansräkning.

Vilken typ av kunder jobbar du mest med?

– Det är många små företag, en- och tvåmanskonsulter, hantverkare samt några e-handelsföretag och någon lite större som sysslar med IT.

Du är också intresserad av amerikanska bilar – varifrån kommer det intresset?

– Jag har växt upp med bilintresserade föräldrar, och haft andra bilintresserade i min omgivning. Mitt intresse ligger i att man kan förstå sakerna man sysslar med. Detta, till skillnad från moderna bilar där mycket sköts med elektronik.

Finns det några likheter med ditt arbete?

– I äldre bilar kan man se hur allt fungerar och förstå varför saker finns där de finns. Lite som revision. Om man tittar på en årsredovisning och får gräva lite i bokföringen så får man en uppfattning om varför saker och ting är som de är och man kan hitta vad som är fel genom att identifiera avvikande mönster.

Du äger en Cadillac, den röda på bilden ovan – varför just det bilmärket?

– Ja ... det bara blev så. Tidigare har jag haft en gammal Saab V4 som första bil, och det var i och för sig minst lika kul att hålla på med den.

Västerås är ju känt för Power Big Meet, en av världens största bilträffar. Brukar du delta i bilträffar och träffa andra entusiaster?

– Nja, jag brukar väl mest hålla mig till den i Västerås, då det även finns annat som tar upp min tid.

Om du fick möjlighet att köpa precis vilken bil som helst – vad skulle det då bli?

– Då skulle jag faktiskt inte köpa en Cadillac utan köpa en mossgrön Mustang fastback 67, en Bullit Mustang.

Fakta:

Jim Hansson

Yrke: Revisor/revisorsassistent

Arbetar på: Revisi revision & rådgivning

Ålder: 26 år

Bor: Västerås

Familj: Fru och två barn

Drömmer om: Behöver inte drömma, trivs med att leva i nuet

Inspireras av: Mina barn och att ta mig an nya utmaningar