Moretime är företaget som utmanar den traditionella byråstrukturen. I vår är målsättningen att listas på First North.

I femton år har Carl-Fredrik Morander haft titeln auktoriserad revisor. I höstas avsade han sig den som ett led i skapandet av en struktur som tillåter Moretime att listas. Moretime Professional Services AB (publ) är ägaren av Moretimekonceptet med verksamhet inom sex olika kompetensområden, däribland revision.

Revisionspliktens avskaffande för mindre aktiebolag i kombination med högre krav på kvalitetssystem för revisionsbyråer gör att det blir allt svårare för mindre byråer att utbilda blivande revisorer. Moretimes ambition är att medverka i skapandet av en ny medelstor revisionsbyrå genom bland annat en annorlunda struktur på företaget.

– Moretime revision består av självständiga bolag som ägs av kvalificerade revisorer och verkar under Moretimes varumärke. Genom franchiseavtal får byråerna tillgång till teknikplattform, kvalitetssystem samt centrala funktioner för varumärke och marknad, samt leadsgenerering, säger Carl-Fredrik Morander.

I vår är målsättningen att Moretime Professional Services ska listas på First North. Syftet är så väl att få tillgång till kapitalmarknaden som att öka transparensen i en verksamhet som traditionellt är stängd för investerare.

– Listningen av Moretime innebär att vi blir mer transparenta men påverkar inte revisionsverksamheten eftersom den bedrivs av franchisetagare, säger Carl-Fredrik Morander.

Han tror att framtiden för många bolag ligger i att ändra sina strukturer och vara öppna för nya sätt att föra in pengar i bolaget.

– Stora byråers sätt att organisera sig är berättigat och kommer att finnas kvar, men man måste kunna se att det även finns andra sätt än de rena partnermodellerna. Vi har valt en modell vi tror är bra för vår verksamhet, men det betyder inte att alla andra modeller är fel, säger Carl-Fredrik Morander.

Charlotta Marténg