Nio mil på skidor, trettio mil på cykel, tre mil löpning samt tre kilometer simning. Den utmaningen väntar Alexander Kjäll på BDO när han i år gör klassikern. Samtidigt kommer han att blogga om det på BDO:s blogg: Gilla utmaningen.

Hur fick du idén till bloggen?

– Idén kom en dag när jag var på gymmet. Förra året åkte jag för första gången Vasaloppet. Då utmanade jag min bror. Men jag fick blodad tand och tänkte att jag kunde utmana mig själv genom att göra klassikern. Dessutom passar det bra ihop med BDO:s hälsokoncept – välkommen hälsa – där företaget uppmuntrar till hälsa och träning. En träningsblogg kan ju bidra med inspiration.

Du är inte ensam på BDO om det här?

– När jag hörde mig för bland mina kollegor fick jag veta att det är fler som bloggar. Nu är vi fyra personer som har kört Vasaloppet, och två som kommer att börja med Vätternrundan, som ska göra klassikern. Samtidigt kommer vi att blogga om det så att kollegor och andra kan följa våra förberedelser och prestationer.

Hur mottogs idén om en blogg?

– Jag är jätteglad att jag fick chansen att driva den här bloggen. Jag började tänka på det som en rolig grej, men ju mer jag funderade desto mer kände jag att jag ville göra det. Så jag kontaktade marknadsavdelningen och HR-avdelningen och fick pitcha min idé, och de gillade den. Det är roligt att vi har den företagskulturen att om man har driv och vill något så får man gehör för det.

Hade du många mil i benen innan Vasaloppet?

– Nej, inte ens ett helt Vasalopp. Däremot hade jag tillbringat många timmar i stakningsmaskinen på gymmet. Ska bli spännande att se hur det blir att ställa om till cyklingen. Först ett lopp där det i princip bara handlar om överkropp och styrka till ett lopp där det handlar om ben och styrka. Nu ska jag köpa en cykel och sedan är det bara att börja träna.

Finns det någon nytta med bloggen?

– Internt är det roligt eftersom andra på byrån får se vilka vi är och vad vi gör, hälsoarbetet inom BDO lyfts fram. Våra kunder får dessutom en annan bild av oss, och får se vilka vi är när vi inte sitter med pärmar på kontoret. Utöver det hoppas vi kunna fånga upp studenter. Vi kommer att ha något tillfälle då studenter kan följa med oss ut och springa, på det sättet hoppas vi att drivna studenter ska söka sig till BDO.

Charlotta Marténg

Fakta:

Alexander Kjäll

Ålder: 26

Bor: Solna

Familj: Skånsk uppväxt

Yrke: Revisorsassistent, BDO

Inspireras av: Personer som är bäst på det de gör

Adress till bloggen: gillautmaningen.bdo.se