Har ni genomfört förändringar på byrån för att möta framtidens utmaningar? I så fall kan ni vara med och tävla om utmaningen Årets framtidsbyrå. Alla byråer kan delta – stora som små, revisionsbyråer och redovisningsbyråer.

På Branschdagarna förra året presenterade FAR den framtidsstudie som tagits fram av Kairos Future på uppdrag av FAR. Nu hoppas FAR att framtidsstudien ska få genomslag i branschen. Därför arrangeras tävlingen Årets framtidsbyrå.

– Vi vill stödja våra medlemmar i den viktiga omställningen som pågår. Det innebär bland annat att uppmuntra och lyfta fram goda exempel som andra kan ta lärdom av, säger Anna Nord på FAR.

Hon betonar att FAR vill uppmärksamma byråer som tagit insikterna från framtidsstudien på allvar, och börjat se över sitt erbjudande, arbetssätt och organisation för att vara fortsatt konkurrenskraftiga.

– Vi hoppas naturligtvis att intresset är stort och att många tar chansen att delta för att berätta om hur de arbetar med framtidsutmaningarna. Om utmärkelsen Årets framtidsbyrå blir ett återkommande inslag beror på hur stort intresset och engagemanget är hos medlemmarna, men jag hoppas det, säger Anna Nord.

Alla byråer är välkomna att delta – stora som små, redovisningsbyråer och revisionsbyråer. Anmälan sker via FAR:s hemsida, och pågår fram till 15 augusti. De nominerade kommer att presenteras i nyhetsbrev, i Balans och på FAR:s hemsida. Prisutdelning sker under middagen på Branschdagarna 2014 på Friends Arena i Stockholm. Förutom äran vinner byrån en utbildningscheck på 20.000 kronor som gäller på FAR Akademis utbildningar.

Charlotta Marténg

Fakta:

Ansökan om att delta i tävlingen sker via www.far.se, där det också finns ytterligare information. Anmälningstiden pågår fram till 15 augusti.

Juryn består av: Bengt Skough, FAR, Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna, Petra Hammarstedt, vd Clean Scandinavia, Per Dahlin, Visma, samt Göran Kraft, Kairos Future.