... till Annelie Dahlqvist, vd för FAR Akademi.

FAR har bytt försäkringsförmedlare, från Aon Sweden AB till Willis. Varför?

– FAR ser hela tiden över sitt erbjudande till medlemmarna och bra villkor för ansvarsförsäkringar och andra försäkringar utgör ett stort värde i medlemskapet. Vi har haft en ganska långvarig relation med Aon Sweden AB som förmedlat och administrerat våra medlemsförsäkringar. De har gjort ett bra jobb, men det var dags att se över och förnya avtalet på förmedlingstjänster.

Hur kom det sig att valet föll på Willis?

– Willis Sverige har stor erfarenhet av ansvarsförsäkringar inom olika områden. En styrka ligger i kombinationen av att förstå såväl riskerna som behovet av försäkringsskydd. Willis värdeerbjudande handlar mycket om att förstärka medlemsnyttan för FAR:s medlemmar. Det sker genom bra produkter och ett bra pris men också genom en dokumenterad arbetsmodell som säkerställer att de levererar en bra tjänst med hög servicegrad.

Märker medlemmarna någon skillnad?

– Administrationen kommer att ske på ett liknande sätt som tidigare. Willis ska fungera som FAR:s egen försäkringsavdelning och kommer att lägga mycket tid på att vara delaktiga i utbildning och information kring försäkringsprodukterna gentemot våra medlemmar. Bytet sker 1 januari 2015.

Vad är det viktigaste med gruppförsäkringen?

– Trygghet. Alla FAR:s medlemmar ska omfattas av en ansvarsförsäkring för sin verksamhet. Det är viktigt att du som medlem kan teckna ansvarsförsäkring och även andra medlemsförsäkringar till bättre villkor än de du normalt hittar i försäkringsbolagens utbud. Att du får den hjälp och ersättning som du behöver om du hamnar i en skadeståndssituation är otroligt viktigt.

Charlotta Marténg