... till Mats Rimér, kommunikationsstrateg och webbansvarig på FAR.

För andra gången arrangerar FAR seminarier i Almedalen. Varför är det viktigt att FAR är där?

– Som branschorganisation har FAR en viktig roll att opinionsbilda och driva frågor i samhällsdebatten. Eftersom Almedalen är Sveriges i särklass största politiska mötesplats med en mediabevakning som är unik är det självklart för FAR att vara där.

– Även i år kommer vi att anordna seminarier, bland annat om viktiga förtroendefrågor för branschen och om korruption. Vi planerar också att ha en debatt om redovisning i bostadsrättsföreningar.

Vilket av FAR:s arrangemang blir publikmagnet?

– Det är svårt att säga, men med tanke på hur het debatten varit kring redovisning i bostadsrättsföreningar så tror jag att det seminariet blir välbesökt.

Ett av seminarierna är på temat ”förtroende”. Varför väljer FAR att hålla det i Almedalen?

– Vi är i en förtroendebransch och det är viktigt med stort förtroende för revision och det arbete som revisorerna gör. Efter de senaste årens företagsskandaler har branschen blivit ifrågasatt. Förtroendet är högt bland allmänhet och kunder men lägre bland politiker och media.

Hur kan den som inte har möjlighet att närvara i Almedalen ta del av FAR:s arrangemang?

– Vi kommer kontinuerligt publicera artiklar och referat från seminarierna på vår webbplats far.se. De första artiklarna kommer att läggas upp samma dag som seminarierna genomförs. Dessutom kommer vi, på samma sätt som vi gjorde förra året, filma vissa seminarier och lägga upp dem på nätet. Allt som publiceras från Almedalen kommer samlas under samma ”tak” på hemsidan så det är lätt att hitta.

Pernilla Halling