Nordiska Revisorsförbundets (NRF) årsmöte hölls i år i Ystad med FAR som värd och arrangör. Förutom representanter för de nordiska medlemsorganisationerna, FAR:s systerorganisationer i Danmark, Norge, Finland och på Island, var representanter från Fédération des Experts comptables Européens (FEE) och International Federation och Accountants (IFAC) med vid mötet.

Några av punkterna som diskuterades handlade om vilket inflytande det nordiska samarbetet har haft på IFAC:s agenda.

– Det nordiska samarbetet är viktigare än någonsin. Om Norden ska ha en röst i den globala diskussionen måste den vara samordnad, säger Jens Røder, generalsekreterare i NRF.

Vid mötet fattades beslut om tre prioriterade frågor för det kommande verksamhetsåret: Fortsatt fokus på förenklad revision för mindre företag, samordnad implementering av EU:s kommande förordning och direktiv om revisorer och revision (Revisionspaketet), erfarenhetsutbyte om hur de nationella organisationerna kan arbeta proaktivt med förtroendefrågan.

Projektet om att ta fram en nordisk standard för förenklad revision för mindre företag har redan rönt stor internationell uppmärksamhet. 24 september möts projektgruppen i Helsingfors. Målsättningen är att kunna presentera en konkret standard 2016.

Rakel Lennartsson