... till Carl Svernlöv, advokat och delägare i Baker & McKenzie, som för andra gången har fått Carl H Witts pris för bästa artikel i Balans. Priset delades ut i samband med middagen på FAR:s branschdagar på Friends arena i Stockholm 18–19 september.

Detta är andra gången du får Carl H Witts pris, dessutom har du fått hedersomnämnande i samband med prisutdelningen vid två tillfällen. Hur känns det?

– Det är verkligen roligt att få detta fina erkännande inte bara en utan flera gånger. Det sporrar mig att skriva i Balans och att hitta rätt kombination av vetenskaplighet och tillgänglighet för maximalt genomslag. Detta är dock första gången som jag får priset ensam, och därför känns det extra stort denna gång.

Varför väljer du som advokat att skriva i Balans?

– Balans är ett seriöst organ för en mycket kvalificerad läsarkrets. Samtidigt känns tidningen inte så ”mossig” som vissa juridiska tidskrifter.

Du skrev din första artikel i Balans 2003. Sedan dess har det blivit ytterligare 33 artiklar, vilket innebär att du är den i särklass flitigaste skribenten utanför branschen. Hur hinner du?

– Att skriva är en hobby för mig. Jag spelar inte golf.

Vad vill du själv läsa om i Balans?

– Jag vill gärna läsa mer i gränssnittet revision/redovisning/juridik. Jag tror att våra respektive branscher har mycket att tillföra varandra.

Pernilla Halling