Årets framtidsbyrå är utsedd. Vinnare är Deskjockey Revision i Stockholm.

– Det känns otroligt härligt, det ger oss en massa ny energi. Vi hoppades jättemycket på att vi skulle vinna, vi är ju en ung byrå men har tillsammans lång erfarenhet, säger Hanna Rexhammar, delägare i byrån.

I samband med FAR:s branschdagar vid Friends Arena i Stockholm i september tog Deskjockey Revision emot priset för Årets framtidsbyrå.

– Det här priset är en hjälp på vägen då vi vill visa att vi är lika seriösa som de stora byråerna när vi jobbar med de mindre kunderna. En stor del av vår inspiration har vi fått från FAR:s framtidsstudie, trots att vi hade många av de tankarna redan innan. Men studien gav oss ett starkt stöd i vårt förändringsarbete, säger Hanna Rexhammar.

Juryn konstaterar att vinnaren är en snabbväxande redovisnings- och revisionsbyrå vars strategi sammanfaller väl med de viktiga områden som lyfts fram i FAR:s framtidsstudie. Så här skriver juryn i sin motivering.

”Byrån har utvecklat en digital kundkommunikation och paketerat bokföring och revision på ett modernt sätt. Genom att arbeta papperslöst har man gett medarbetarna stor flexibilitet och närhet till kunden, vilket också ger förutsättningar för en god tillväxt.

Vinnaren har på ett innovativt sätt utvecklat en affärsidé där kunden, medarbetarna och teknikutvecklingen står i centrum och kan därmed representera framtidens byrå och vara en förebild i branschen.”

Tävlingen syftar till att lyfta framtidsstudien som presenterades i samband med förra årets branschdagar. Alla byråer, stora som små, revisionsbyråer och redovisningsbyråer, bjöds in att delta. Av ansökningarna nominerades fem byråer (se faktarutan).

För att delta i tävlingen krävdes en beskrivning av hur man arbetar med framtidsfrågor och kommentarer kring hur förändringen påverkat kundrelationerna och/eller lönsamheten. Förändringen skulle beröra ett eller flera av följande områden: branschens attraktionskraft, digitalisering/automatisering, utveckling och tjänsteutbud, organisationsförändring eller prissättningsmodell.

I balans nr 4/2014 uppmärksammades Deskjockey Revision för att, efter att de tagit del av framtidsstudien, valt att ändra inriktning på sitt arbete. Framför allt var det slutsatsen att rådgivningen kommer att dominera branschen och att revisionen kommer att minska som fick Peter Rexhammar, som också är delägare i byrån, att inse allvaret och agera.

Charlotta Marténg

Fakta:

Årets framtidsbyrå

Nominerade: De nominerade var Duo Revision, Wint, Wennberg & Blennå, Deskjockeys och PwC Tax matters.

Juryn har bestått av: Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna, Petra Hammarstedt, vd Clean Scandinavia, Jan Söderqvist, Visma, Göran Krafft, Kairos Future och Bengt Skough, FAR.

Priset: Segrande byrå vann 20.000 kronor i form av utbildningscheckar på FAR Akademi.