Gör hela arbetsåret meningsfullt och se det inte bara som en transportsträcka till nästa semester. Tipset kommer från Malin Bengtsson, inredningskonsult som driver företaget Iorganize, som menar att man med hjälp av planering och ordning får arbetsro och balans i livet.

Oktober och halvvägs till julledigheten och en evighet till semestern. Känner du igen dig i tänkandet? Men det finns sätt att få vardagen att kännas enklare. Konsulten Malin Bengtsson rekommenderar att du planerar in några mål som du vill uppnå under året.

– Bryt gärna ner dina mål i delmål och skriv in i din kalender vad du vill uppnå till ett visst datum. Det är vägen till det stora målet, vad det än må vara, som ska förgylla din vardag. Planera även in några aktiviteter och händelser, som både är nödvändiga och roliga. Det är viktigt att variera för att få en balans i vardagen och det gäller både jobbet och fritiden, säger Malin Bengtsson.

Hon konstaterar också att ordning och reda leder till en bättre arbetsmiljö och även om du sitter i ett öppet landskap finns det saker du kan göra för att skapa en bra arbetsmiljö för dig själv.

– Ha ett fåtal personliga detaljer kring ”din plats”. En tålig blomma i en fin kruka, ett tjusigt fodral till din kalender eller mobil, ta med en egen mugg som gör kaffet lite godare att dricka, ställ upp ett kort på någon som du tycker om. Men begränsa antalet personliga saker, vilket även gäller jobbmaterial. Annars ser du inte skogen för alla träd, säger hon.

Charlotta Marténg