I oktober förra året lanserades Nya Balans. Med yrkesrollerna i fokus och ett vassare och mer angeläget innehåll var vår ambition att du som FAR-medlem, oavsett yrkeskategori, ska känna att Balans är ”din tidning”.

En del av förändringen var att lyfta ut de så kallade fördjupningsartiklarna ur papperstidningen och i stället publicera dem löpande på tidningenbalans.se. Tanken var att lätta upp papperstidningen, men samtidigt göra fördjupningsartiklarna mer lättillgängliga och enkla att sprida via mejl och sociala medier.

Vi har fått en hel del positiva reaktioner under året som gått. Men när det gäller fördjupningsartiklarna gick vi bevisligen ett steg för långt i vår förändringsiver. Ni läsare har gjort det tydligt att det inte räcker att enbart publicera dem på webben. Ni vill helt enkelt ha dem i print. Då kläcktes idén att publicera fördjupningsartiklarna i en bilaga i vartannat nummer av Balans, men att de även fortsättningsvis skulle publiceras löpande på webben. En strålande idé, visade det sig. Många har hört av sig med positiva kommentarer och intresset för att skriva artiklar är fortsatt stort.

I detta nummer av Balans medföljer fjärde utgåvan av Balans fördjupning. Något vi är mycket stolta över. För just fördjupningsartiklarna är ju trots allt det som gör Balans unik. Och även om de ofta behandlar mycket smala ämnen, så är de många gånger ovärderliga för dem som arbetar med just dessa frågor.

Vi fortsätter förstås att utveckla Balans. Och du som har synpunkter på tidningen är varmt välkommen att kontakta oss på redaktionen. All input är välkommen, både ris och ros!

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se