... till Christina Libassi på FAR, projektledare för Finforum som i år fyller 30 år.

Finforum är ett samarrangemang mellan SFF Sveriges Finansanalytikers Förening, Sveriges Kommunikatörer, Nasdaq och FAR, och hålls 26 november på IVA:s konferenscenter i Stockholm.

Vad är temat för årets Finforum?

– Framtiden måste kommuniceras och analyseras – men hur?

Vilken är den hetaste frågan på årets Finforum?

– Det nya kommunikationslandskapet som växer fram, där de sociala medierna ökar tempot och skapar schabloniseringar. Hur kommer det att påverka företagen? Och vad ställer det för krav på IR-funktionen?

Priset för ”Bästa redovisning 2013” delas ut på Finforum. Vad vill ni premiera?

– Vi vill inspirera företag att utveckla sin externa ekonomiska rapportering så att det blir enklare för investerarna att ta till sig den. Det innebär inte alls omfångsrika årsredovisningar och delårsrapporter, utan hellre att de är väl avvägda och precisa. En viktig röd tråd är att det ska vara lätt att förstå vilka parametrar som är viktiga för företagets utveckling, både finansiella och icke-finansiella.

Företagsskatteutredningen är en punkt på programmet. Varför är denna viktig att lyfta?

– Den kan komma att innebära stora förändringar, framför allt för företag med stora krediter och i den fållan hittar vi särskilt fastighetsföretag. Eftersom avdragsrätten för räntekostnader föreslås att avskaffas, kommer den totala kostnaden för kredittyngda bolag att öka markant.

Om jag vill gå på Finforum, hur anmäler jag mig?

– Du anmäler dig enklast på farakademi.se/finforum

Pernilla Halling