Kampanjen bättre bokföring är i full gång. Syftet är att visa värdet av att anlita en auktoriserad redovisningskonsult.

Under hashtaggen #battrebokforing på Instagram kan kunder och FAR:s medlemmar dela upplevelsen av Bättre bokföring, bland annat genom att publicera bilder på sig och sin auktoriserade redovisningskonsult. Det är en del i kampanjen Bättre bokföring som påbörjades i september och som ska få marknaden att förstå värdet av att anlita en auktoriserad redovisningskonsult.

– Som auktoriserad redovisningskonsult är man skyldig att reagera om man ser att företaget är på väg åt fel håll. Det innebär att företagaren kan leva tryggt i förvissning om att företagets ekonomi sköts på ett sunt vis, säger Anna Nord, ansvarig för redovisningsfrågor på FAR.

Många slutkunder har en låg kunskap om innebörden av auktorisationen och genom kampanjen vill FAR förtydliga och stärka begreppet auktoriserad redovisningskonsult. I kampanjen presenteras de fyra hörnstenarna.

En auktoriserad redovisningskonsult:

  • Genomgår löpande vidareutbildning i nya regler och ny praxis.

  • Blir kvalitetskontrollerad.

  • Är ansvarsförsäkrad.

  • Arbetar enligt Svensk standard för redovisningstjänster, REKO.

Kampanjen består, utöver aktiviteterna på sociala media, av banners, foldrar och informationsmaterial som medlemmarna kommer åt när de loggat in under Mina sidor på FAR:s hemsida.

– Respons och återkoppling från medlemmarna på Bättre bokföring har varit väldigt bra. Det är kul att se att de använder materialet vi har tagit fram, syftet med kampanjen är ju att stärka medlemsnyttan för de auktoriserade redovisningskonsulter som är medlemmar i FAR, säger Lena Henriksson, FAR:s kommunikationschef.

Charlotta Marténg

Fakta:

Bättre Bokföring

FAR:s kampanj Bättre bokföring är en kvalitetsmärkning för auktoriserade redovisningskonsulter.

Målgruppen är de auktoriserade redovisningskonsulternas kunder, nuvarande och presumtiva.

Kampanjens nav är en sajt som informerar och inspirerar kring varför man som kund bör anlita en auktoriserad redovisningskonsult.

www.bättrebokföring.se