När ekonomistudenterna får säga sitt är revisions- och rådgivningsbranschen i topp. Enligt studenterna representerar byråerna kunskap och fortbildning.

Google i topp, EY på andraplats, PwC trea, KPMG fyra och Deloitte femma. Så ser det ut när ekonomistudenter har rankat världens mest attraktiva arbetsgivare. 200.000 ekonomi- och civilingenjörsstudenter från världens tolv största ekonomier har fått tycka till i Universums stora undersökning. Ungefär 50 procent av de svarande studerar ekonomi, och cirka 50 procent studerar till ingenjör.

Precis som tidigare år är Google ohotad etta och EY behåller sin andraplats. Däremot har de övriga revisions- och redovisningsbyråerna klättrat på listan.

Petter Nylander är vd på undersöknings- och konsultföretaget Universum. Han ser förklaringen i att revisons- och redovisningsbyråerna lägger oerhört mycket tid, pengar och kraft på att förstå och nå ut till unga ekonomistudenter. Enligt studenterna representerar revisions- och rådgivningsbranschen kunskap och fortbildning och är även en god referens för en framtida karriär.

KPMG har klättrat från en åttonde plats 2013, till en fjärdeplats 2014.

– Det är fantastiskt roligt att KPMG är en så pass eftertraktad arbetsgivare för studenter runt om i världen. Det är oerhört viktigt för oss att nå ut till dessa målgrupper och visa vilka möjligheter och utmaningar vi har att erbjuda. Vi vill självklart attrahera de allra bästa, säger Maria Karlén, HR-direktör på KPMG Sverige.

Charlotta Marténg