Niklas Feiff strävar efter mer kontakt med kunderna

Feiff Revision & Redovisning i Uppsala har funnits i 24 år och har de senaste åren genomgått ett generationsskifte då Niklas Feiff tagit över byrån efter sin pappa. Eftersom han själv inte har någon lång erfarenhet som byråledare sökte han efter ledarskapsutbildningar och fastnade för den som Bosse Brixeman håller i FAR Akademis regi.

Niklas Feiff konstaterar att det är många frågor man måste ha koll på som byråledare och nämner några: ISQC1, LAS-regler och inte minst ansvaret att motivera sina medarbetare så verksamheten fungerar och utvecklas. Utöver det ska man hinna med sitt grundyrke som revisor eller redovisningskonsult.

– Det var intressant att få träffa andra i samma position och diskutera framtidens byråledarskap, eftersom man till vardags lätt blir ensam med sina funderingar, säger Niklas Feiff.

Under kursen diskuterades bland annat hur byråer agerar för att få in nya kunder, ett viktigt innehåll enligt Niklas Feiff. I samband med generationsskiftet har Feiff Revision & Redovisning tagit fram en ny grafisk profil och en ny hemsida vilket snabbt har visat sig vara en mycket bra investering.

– Nya kunder har själva tagit kontakt efter att de har hittat hemsidan via sökning på internet, berättar Niklas Feiff.

En bra hemsida är en bra grund men den stora insatsen i bearbetning av nya kunder är att delta aktivt i de nätverk som finns på orten. Niklas Feiff framhåller att som revisor eller redovisningskonsult kommer man rakt in i bolagets hjärta och då krävs ofta kontinuitet och att man träffar en potentiell kund flera gånger innan man byggt upp ett förtroende.

– Branschen står inför stora förändringar och för att vara en del av marknaden i morgon måste byrån vara på tå och hänga med vilket är en rolig men utmanande uppgift som byråledare. I medarbetarna finns en otrolig potential och eftersom vi inte är fler än åtta har vi mycket goda möjligheter att få alla att delta aktivt i formandet av framtidens byrå, säger han.

Charlotta Marténg