Då och då har vi på Balans mött makar som driver byrå tillsammans. Även om vi inte har några siffror som styrker det, är vår uppfattning att det inte är helt ovanligt i branschen att slå sina påsar ihop, inte bara på det privata planet utan även när det gäller entreprenörskapet.

Lagom till alla hjärtans dag har Balans träffat tre äkta par som framgångsrikt driver byrå tillsammans; Peter och Hanna Rexhammar, Helena Adrian och Mats Olsson och Göran och Margarita Johansson. Det som förenar dem är framför allt att de kompletterar varandra i stället för att konkurrera. Det bidrar till en utveckling där företagandet och familjelivet korsbefruktar varandra. Läs mer på sidorna 26–30.

Oavsett i vilken form man väljer att arbeta, att driva byrå tillsammans med sin partner eller som anställd, så finns det en framgångsfaktor som är i det närmaste absolut – att man brinner i både själ och hjärta för det man gör! Några som har använt både hjärtat och engagemanget som kompass i sitt karriärval är revisorerna Christina Lundin, Mathias Byström och Olle Herolf, som efter byråvärlden valt att börja jobba på Revisorsnämnden. De brinner för branschen och känner att de med sin samlade erfarenhet kan bidra till en väl fungerande bransch. Ta del av deras vardag, med tillsynsärenden, kvalitetskontroller och disciplinärenden, på sidorna 22–25.

Trevlig läsning!

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se