Det händer att det svänger hos Revideco i Jönköping. Revisorn Erik Lagerqvist har tuban redo på kontoret. Ifall det skulle bli en stund över att öva.

Vad säger kollegorna om att du spelar på jobbet?

– De har vant sig och tycker nog att det är helt okej. Vi är en ganska musikalisk byrå faktiskt, det finns flera här som spelar något instrument.

Vilken musik föredrar du?

– Jag spelar brass och började i Kulturskolan redan när jag var nio år gammal. Sedan dess har jag fortsatt att spela och jag har tillhört Bankeryds Brassband sedan 1989, med undantag för när jag bodde i Göteborg några år.

Hur var det när du började spela i brassbandet?

– Då övade vi från 19 på kvällen till 21.15. Men jag fick gå hem halv nio eftersom jag var så ung, jag var bara tolv år då så jag var bland de yngsta i bandet. Då var vi 40 medlemmar, i dag är vi mellan 15 och 20 i bandet. Tyvärr är nog brassband en utdöende form, tillväxten är inte så stor.

Var hittar man tillfällen att spela?

– Det blir mycket i kyrkan, framför allt Pingstkyrkan. Sedan spelar vi ofta vid helger som Valborg och nationaldagen. Utöver det ordnas svenska brassbandsmästerskapen varje år i Värnamo och att vara med där är en upplevelse. En helg med brassvänner och mycket musik.

Har du själv varit med och tävlat?

– Jadå, det har jag. Jag har vunnit andradivisionen i svenska brassbandsmästerskapen två gånger. Den ena gången hade vi medtävlande brassband och den andra gången var det bara vi som tävlade i den divisionen.

Vad är glädjen med musiken?

– Det är nog att skapa något tillsammans. Man övar och övar och den där känslan man får när man spelar tillsammans och allting bara stämmer. Den är obeskrivbar.

Finns det några likheter med ditt arbete?

– Mitt jobb handlar mycket om människor och siffror och går till stor del ut på att granska företags bokföring och den verklighet som de ekonomiska termerna beskriver. Men känslan av att allt stämmer, och att skapa något tillsammans, den finns inte bara i musiken utan även i arbetet. Jag tycker att det är kul att skapa och det är det vi gör på kontoret, vi är ett team som skapar något tillsammans. Precis som en orkester gör.

Hur hamnade du på Revideco?

– Efter min ekonomiutbildning i Jönköping flyttade jag till Göteborg och jobbade på ett par revisionsbyråer. Sedan flyttade jag tillbaka till Jönköping, jobbade ett tag och startade Jönköpings Ekonomihus 2009. När jag träffade Erik Emilsson och kom i kontakt med Revideco insåg jag att vi hade samma värderingar så nu har vi slagit ihop oss på Revideco.

Charlotta Marténg

Fakta:

Erik Lagerqvist

Yrke: Revisor.

Ålder: 37.

Bor: Jönköping.

Familj: Fru och tre pojkar.

Intressen: Det mesta. Revision, brassmusik, sport.

Drömmer om: Ständig förbättring.

Favoritord eller favorituttryck: ”Att tänka rätt är stort att tänka fritt är större.”