Länsförsäkringar har fått förnyat förtroende när det gäller ansvarsförsäkringar för revisorer och redovisningskonsulter. För kontors- och sjukavbrottsförsäkringar har FAR tecknat avtal med Svedea.

Vid årsskiftet bytte FAR försäkringsförmedlare från Aon till Willis. Genom Willis erbjuds FAR:s medlemmar upphandlade försäkringsprogram till bra premier och villkor, samt ett team med spetskompetens att kontakta om en skadesituation uppstår.

Den viktigaste av försäkringarna Willis tillhandahåller är ansvarsförsäkringen för revisorer och redovisningskonsulter, i samband med fel eller försummelse kopplade till uppdraget.

Under hösten genomfördes en omfattande upphandling av nya försäkringslösningar och när den var färdig stod det klart att Länsförsäkringar fick förnyat förtroende när det gäller ansvarsförsäkringarna. Länsförsäkringar har varit FAR:s försäkringsgivare sedan 2007.

Alla revisorer måste enligt lag teckna ansvarsförsäkring, och den här typen av försäkring lämpar sig väl för en gruppförsäkringslösning. Även redovisningskonsulter och specialister har behov av ett ansvarsförsäkringsskydd, och genom att skapa en gruppförsäkring har det varit lättare att förhandla fram bra villkor för FAR:s medlemmar.

För kontors- och sjukavbrottsförsäkringar har FAR tecknat avtal med Svedea, som i första hand jobbar med gruppförsäkringar för företag, yrkesgrupper, organisationer och föreningar.

– Svedea har en bred erfarenhet av anpassade försäkringslösningar tillsammans med ett mycket flexibelt försäkringssystem. Det är en av anledningarna till att vi valde dem, säger Carl Brege, projektledare på FAR för försäkringsupphandlingen.

FAR erbjuder även sina medlemmar en frivillig gruppförsäkring, och har upphandlat livförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring, barn- och ungdomsförsäkring upp till 25 års ålder, sjukförsäkring som täcker inkomstförlust efter tre månader och privat sjukförsäkring med tillgång till privat specialistvård när den offentliga vården inte hinner med. När det gäller den frivilliga gruppförsäkringen är EuroAccident försäkringsgivare.

Vid frågor om FAR:s försäkringslösningar ska medlemmarna kontakta Willis, som fungerar som FAR:s egen försäkringsavdelning. Willis kommer att delta i utbildningsinsatser och information kring försäkringsprodukter gentemot FAR:s medlemmar. Det är också Willis man ska kontakta i frågor rörande försäkringar.

Mer information om försäkringslösningarna och premier finns också på www.farforsakring.se.

Charlotta Marténg