Förra året tog Deskjockeys hem segern. Är det er tur i år? Snart är det dags att nominera byråer till Årets framtidsbyrå 2015.

Under FAR:s branschdagar 2014 delades priset för Årets framtidsbyrå ut för första gången. Syftet med priset är att belöna en byrå som tagit steget in i framtiden.

Alla byråer kan vara med i tävlingen, stora som små, revisionsbyråer och redovisningsbyråer.

– Vi vill stödja våra medlemmar i den viktiga omställningen som pågår. Det innebär bland annat att uppmuntra och lyfta fram goda exempel som andra kan ta lärdom av, säger Anna Nord på FAR.

Den framtidsstudie som FAR tog fram i samarbete med Kairos Future 2013 visade tydligt att branschen är på väg att förändras i grunden. Rådgivningen bedöms växa och bli en allt större del av redovisnings- och revisionsbranschens verksamhet, och revisionens relevans och attraktionskraft utmanas.

FAR:s förhoppning är att priset Årets framtidsbyrå ska inspirera fler byråer att göra en förändringsresa. Det första priset som delades ut gick till Deskjockeys i Stockholm, i tuff konkurrens med fyra andra nominerade byråer. I motiveringen stod att ”Deskjockeys är en snabbväxande redovisnings- och revisionsbyrå vars strategi sammanfaller väl med de viktiga områdena som lyfts fram i FAR:s framtidsstudie. Byrån har utvecklat en digital kundkommunikation och paketerat bokföring och revision på ett modernt sätt. Genom att arbeta papperslöst har man gett medarbetarna stor flexibilitet och närhet till kunden, vilket också ger förutsättningar för en god tillväxt. Vinnaren har på ett innovativt sätt utvecklat en affärsidé där kunden, medarbetarna och teknikutvecklingen står i centrum och kan därmed representera framtidens byrå och vara en förebild i branschen”.

Nu är det dags igen. Är ni årets framtidsbyrå? Om ni har tagit steget in i framtiden kan ni vara med och tävla om utmärkelsen. Skriv och berätta hur ni arbetar med framtidsfrågor på er byrå. Kommentera hur förändringen har påverkat kundrelationerna och/eller lönsamheten. Förändringen kan beröra ett eller flera av följande områden:

  • Branschens attraktionskraft

  • Digitalisering/automatisering

  • Utveckling och tjänsteutbud

  • Organisationsförändring

  • Prissättningsmodell

De byråer som nomineras kommer att presenteras närmare och vinnaren av Årets framtidsbyrå 2015 kommer att få ta emot sitt pris i samband med FAR:s branschdagar 24–25 september på Friends Arena i Solna utanför Stockholm. Sista dagen att nominera är 14 augusti och mer information finns på www.far.se.

Charlotta Marténg