Som anställd på en liten eller medelstor byrå arbetar man ofta nära de påskrivande revisorerna, och får ta stort ansvar.

Frida Widgren på Winthers känner att hon gjorde helt rätt som valde en ”mittenspelare”.

Variationen i arbetsuppgifterna och möjligheten att få jobba med något hon tycker är kul fick Visbytjejen Frida Widgren att vilja bli revisor. Efter att ha gått civilekonomprogrammet med inriktning redovisning i Växjö flyttade hon till Stockholm och började jobba. Men inte på någon av de sju största byråerna, utan på Winthers – en medelstor byrå med tio anställda i centrala Stockholm.

– När jag studerade började jag söka jobb på de större byråerna men samtidigt på de mindre. Jag fick snabbt ett erbjudande från Winthers, redan innan min studietid var färdig. Nu i efterhand känner jag att det är helt rätt för mig, jag trivs väldigt bra, säger hon.

Hon har jobbat som revisorsassistent på Winthers sedan 2012, och målet är att bli revisor.

– Jag tror att man ska välja något som man tycker är intressant eftersom man tillbringar så mycket tid på sitt arbete. Det ska kännas kul att gå till jobbet, då blir man både bättre på sitt jobb och en mer harmonisk människa privat, säger Frida Widgren.

Att arbeta på en medelstor byrå, eller en mittspelare som Frida Widgren beskriver sin arbetsplats, innebär inte sämre utvecklingsmöjligheter än på en storbyrå.

– Vi jobbar främst med ägarledda företag men vi har kunder inom de flesta branscher och även större företag som kunder. Vi är med i ett internationellt nätverk, UHY, vilket gör att jag både fått åka utomlands för att revidera samt fått rapportera vår revision till utländska moderbolag, berättar Frida Widgren.

I och med det känner hon att hon fått den erfarenhet och det ansvar som hon eftersträvar.

– På Winthers arbetar vi nära de påskrivande revisorerna, och är man bara tydlig med sina mål får man starkt stöd att utvecklas i den riktningen, säger Frida Widgren.

Charlotta Marténg