blir du nervös när det drar ihop sig till kvalitetskontroll? I så fall är du knappast ensam. Men det finns också de som vänder det till något positivt, och ser kvalitetskontrollen som en möjlighet till vidareutbildning. Hur du än känner, så är det viktigt att vara förberedd.

i detta nummer får du tips om vad du bör tänka på inför kvalitetskontrollen – både från kontrollanter och från FAR-medlemmar som redan har kontrollerats. Och kanske kommer du i efterhand kunna konstatera att nervositeten var obefogad, precis som Kjell Karlmark, auktoriserad revisor som driver egen byrå i Motala. Du kanske till och med instämmer med Helen Hellström, auktoriserad redovisningskonsult med egen byrå i Sundsvall, som menar att man ska bli glad när det är dags för kvalitetskontroll.

ett annat aktuellt ämne är EU:s revisionspaket. Om mindre än ett år träder de nya revisorsreglerna i kraft och det är hög tid att sätta sig in i vad som gäller. I detta nummer listar vi de sju viktigaste förändringarna för revisorer och revisionsbyråer.

Och missa inte Balans test om de nya reglerna! Kanske läge att utmana kollegorna på byrån?

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se