En åtta kilometer lång bana, med hinder i form av isvatten, gyttja och höjder. Revisorn Sandy Bevanda räds inte utmaningar och tvekade aldrig inför att delta i Thoughest i Malmö i början av sommaren.

Vad är Thoughest?

– Ett annorlunda lopp, en åtta kilometer lång hinderbana kan man säga. Tävlingen lockar många deltagare och stor publik, runt 10.000 personer var och tittade i maj när tävlingen hölls i Malmö.

Hur kommer det sig att du ställde upp?

– PwC där jag arbetar är samarbetspartner med Thoughest och Thoughest Lab, så vi var flera här ifrån som tillsammans med en del klienter var med och tävlade. Vi har också vid några tillfällen fått komma till Thoughest lab och träna. Sammanlagt var vi nog mellan 80 och 85 personer som deltog i Thoughest.

Hur mycket behöver man träna?

– Jag körde en del crossfit och var ute och sprang en del, men visst behöver man träna för att klara av det. Det handlar en hel del om styrka.

Vad var största utmaningen med Thoughest?

– Det var nog trots allt den mentala biten. I början av loppet kände jag viss tvekan, ”kommer jag att klara av det” men när jag väl tagit mig över det hindret och bestämde mig för att bara köra så gick det bra. Konditionsmässigt och styrkemässigt var det ändå inte så farligt.

Är du ett träningsfreak?

– Jag älskar att träna, så är det, och framför allt tränade jag mycket innan jag började jobba. Nu kör vi en hel del gemensamt på jobbet, i form av träningspass, innebandy, löpning och så.

Hur var det att göra detta tillsammans med era klienter?

– Det var jättekul. Vi kunde sporra varandra, och man möts på ett helt annat sätt när alla kommer i träningskläder. Att ha något gemensamt med sina klienter ger mycket. Det är ett bra sätt att bygga en god relation.

Detta var din debut i Thoughest, kommer du att ställa upp nästa år?

– Gud ja, självklart! Det var otroligt roligt.

Charlotta Marténg

FAKTA:

Sandy Bevanda

Arbetar på: PwC Malmö.

Ålder: 28.

Bor: Malmö.

Familj: Två systrar, mamma.

Intressen: Träning, inredning och att resa.

Inspireras av: Allt som genererar positiv energi – kan vara människor, platser, attribut, uppfyllda målsättningar eller aktiviteter.