Ett gott ledarskap. Så enkelt, men ändå svårt. Det goda ledarskapet får människor att lyfta, medan det ... tja, mindre goda ledarskapet kan få människor att borra sig precis hur djupt ner i dyngan som helst. Alla har vi väl haft en chef, lärare eller annan ledare som fått oss att känna oss så där fruktansvärt små. Pyttesmå. Och hur intressant det man ska göra än är så går det bara inte. Motivationen saknas, går inte att frammana. Och på den förändringsresa som branschen har framför sig krävs motiverade medarbetare. Alltså, ledarskapet är avgörande!

En som vigt sitt liv åt att utveckla ledarskapet är Grant Thorntons vd Peter Bodin. På FAR:s branschdagar fick han och Grant Thornton ta emot utmärkelsen Årets framtidsbyrå – just för satsningarna på ledarskapet. I detta nummer får du också möta Rickard Olsson, auktoriserad revisor i Eskilstuna och medarbetarrepresentant i Grant Thorntons styrelse. En av anledningarna till att han trivs så bra är att ledarskapsfrågorna är i fokus.

Även Balans gör en förändringsresa. Från årsskiftet finns Balans även som app! Det, och att vi fyller 40 år i år, vill vi fira – med dig! Kom till FAR 2 december, mingla med kollegor och få veta mer om Balans genom tiderna. Vi bjuder på lättare mat och dryck. Notera det i kalendern!

Vi ses!

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se