Delaktighet och ett modernt ledarskap gav Grant Thornton segern som Årets framtidsbyrå 2015.

– Utmärkelser som denna bygger stolthet för alla medarbetare runt om i världen, säger Peter Bodin, vd för Grant Thornton.

För andra året i rad delades priset Årets framtidsbyrå ut i samband med FAR:s Branschdagar. Sex byråer var nominerade 2015: Ekonomibyrån i Halmstad AB, Grant Thornton, LR Revision och redovisning Hedemora Gävle, MSN Minocon i Danderyd, Saldo Redovisning och Wint.

Segrare blev Grant Thornton.

– Vi var överraskade att bli nominerade och hoppades förstås sedan att det skulle bli vi som skulle vinna. Men vi hade absolut inte tagit ut något i förskott. Vi blev oerhört glada för detta, säger Peter Bodin.

I motiveringen står det: ”Vinnaren har genom delaktighet, engagemang och ett modernt ledarskap nått sina visioner och mål. Med en öppen och framtidsorienterad organisation bidrar byrån till att stärka branschens attraktionskraft och tillsammans med ett väl utvecklat användande av sociala medier är vinnaren en god förebild för hela branschen.”

– Ledarskapet är avgörande för en förändringsresa. Därför är det utmärkt att ledarskapet lyfts fram vid valet av Grant Thornton till Årets framtidsbyrå. Jag hoppas samtidigt att priset fortsätter att utmana och inspirera många byråer att se över sina affärsmodeller, säger Dan Brännström, generalsekreterare FAR.

Att Grant Thorntons vd Peter Bodin brinner för ledarskapsfrågor är ingen hemlighet och han säger själv att han är stolt över priset och över motiveringen som lyfter fram medarbetarna och hur ledarskapet utvecklats.

– Vi befinner oss på en förändringsresa där vi vill skapa en mer förändringsbenägen företagskultur. Vi måste helt enkelt ställa om snabbare med tanke på omvärldsförändringarna och utmaningarna i vår bransch. När man genomför ett stort förändringsarbete är en sådan här utmärkelse en bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Peter Bodin.

Priset Årets framtidsbyrå syftar till att inspirera fler byråer att göra en framtidsresa. FAR vill lyfta fram goda exempel och visa på nyttan av att arbeta med framtidsfrågor och hur förändringarna påverkar exempelvis kundrelationerna, lönsamheten, organisationen och tjänsteutbudet. Alla byråer kan vara med i tävlingen, både revisions- och redovisningsbyråer.

På Grant Thornton gläds man över priset men har ännu inte hunnit fira.

– Vi har självklart kommunicerat detta såväl internt som externt och även inom Grant Thornton internationellt. Vi kommer att visa upp att vi är Årets framtidsbyrå i många olika sammanhang och självklart fira rejält också, säger Peter Bodin.

Charlotta Marténg

I årets jury ingick: Jan Söderqvist, Visma, Göran Krafft, Kairos Future, Lena Henriksson, FAR, Anna Nord, FAR och Bengt Skough, FAR.