Året går mot sitt slut och snart är det dags att göra bokslut, såväl personligt och yrkesmässigt som finansiellt. Vilka mål har uppnåtts? Och vad står på plus och vad står på minus?

För balansredaktionen har 2016 varit ett år i digitaliseringens tecken. I början av året lanserades Balans som digitaltidning och antalet digitala läsare ökar stadigt för varje nummer. De som börjar läsa digitaltidningen tenderar dessutom att fortsätta! Att vi har tagit ett avgörande steg i digital riktning bekräftas också av att kurvorna för läsandet på tidningenbalans.se pekar spikrakt uppåt. En stor eloge går till vår digitala redaktör Sofia Hadjipetri Glantz som genom ökad närvaro och intensitet på sociala medier och tidningenbalans.se har sett till att öka läsandet och spridningen av våra artiklar. Heja Sofia, bra kämpat!

Inför det finansiella bokslutet är det naturligtvis viktigt att ha koll på nyheter på redovisningsområdet. Och under 2016 har det skett en hel del förändringar, exempelvis ändringar i ÅRL och uppdaterade K2 och K3. Sedan 2000 har Balans läsare i december varje år fått nyheterna serverade i artikeln Nyheter inför bokslutet, skriven av Carina Edlund. Nu finns årets Nyheter inför bokslutet att ladda ner på tidningenbalans.se.

Trevlig läsning!

Pernilla Halling

pernilla.halling@far.se