Det går riktigt bra nu. Balans ökar kraftigt både digitalt och på sociala medier.

Hurra! På Balans gör vi vågen – och anledningen till det är att försöken att stärka vår närvaro på sociala medier tillika digitalt har gett extraordinära resultat på kort tid. Ökningen på sajten från samma period förra året är månghundraprocentig.

– Det är fantastiskt roligt att se att vår digitala satsning har gett resultat så snabbt. Men det här är bara början, säger Pernilla Halling, redaktionschef och chefredaktör för Balans.

Siffror visar att aktiviteten från läsare på tidningen Balans sajt under oktober har ökat med närmare 315 procent jämfört med samma månad 2015. Även antalet användare på webben har stigit explosionsartat med cirka 305 procent under perioden. Dessutom noteras ökningen månad för månad.

Tidningenbalans.se lanserades hösten 2013. Knappt två år senare sjösattes Balans digitaltidning. Vid årsskiftet 2015/2016 började satsningen att synas även på samtliga sociala medier-konton. När Mediehuset FAR under 2016 fick in en digital marknadskommunikatör och en digital redaktör började alla siffror peka kraftigt uppåt.

– Vi har höga ambitioner och jag lovar att det kommer att märkas det kommande året, säger Pernilla Halling.

Sofia Hadjipetri Glantz